Etiketter

, ,

IMG_4919

…när man lever på enbart sopor.

 

Den här veckan är en av de bättre matveckorna i mitt liv, vilket faktiskt är lite oväntat. Visst anade jag att matbiten inte skulle bli jätteproblematisk, men jag hade tänkt att åtminstone starten skulle bli lite torftig.

Sedan projektet startade har jag bland annat ätit en fantastisk tomat- och paprikasoppa, tortillawraps med grillade grönsaker, riven mozzarella och yoghurt- och tomatsås, broccolibiffar med klyftpotatis.

På bilden syns ungsrostade rotsaker med mozzarellasticks.

Det gör man så här:

3 mozzarellaostar (125 g styck)

mjöl

2 ägg

ströbröd

Timjan

Salt

Rapsolja

 

En plåt med skalade och delade rotsaker

Olivolja

Salt

Jag använde: kålrot, sötpotatis, potatis, morötter och palsternacka.

 

Ansa, skala och dela rotfrukterna, lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och salta

Skär mozzarellaostarna i avlånga sticks, vände dem i mjöl, ägg och ströbröd blandat med valfria kryddor. Jag hade färsk timjan och salt. Värm upp olja i en kastrull till cirka 160 grader, (tills det bubblar och fräser lite om man saknar termometer). Fritera några av sticksen åt gången i cirka 30 sekunder. Lägg dem på hushållspapper.