IMG_4647 (2)

Ok, gäddan är inte dumpstrad, men jag har fångat den själv och alltså inte betalat för den, så det får gå ändå. Idiotiskt nog anses dessutom gädda av många vara en skräpfisk som man inte äter. Den här burgaren visar att det är helt snett.
8 friscoburgarbröd
500 g gäddfilé (rensad på ben)
2 msk pecorinoost eller parmesan
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 lök
Salt
Peppar
1 dl ströbröd
I kg potatis
2 tomater
3 dl gräddfil
1 msk senap

Gör så här:

Burgarna:
Skär bort benen på gäddfilén och skär i bitar. Hacka halva löken och skär resten till ringar. Blanda fisken, ägget, osten, den hackade löken, salt och peppar i en matberedare och mixa tills det blir en bra färs. Forma åtta burgare, doppa dem i ströbröd och stek dem fyra minuter på varje sida.

Stripsen:
Skala potatisen och skär en centimeter tjocka strips. Fritera dem i tio minuter i 120 grader (de ska inte bli mörka). Ta ur och låt dem torka på hushållspapper. Fritera dem sedan i 180 grader tills de blir gyllenbruna och krispiga.

Såsen:
Blanda senapen med gräddfil.

Lägg upp:
Lägg upp burgare rå lök, tomatskivor på brödet och toppa med gräddfilssåsen. Lägg på övre brödhalvan och njut.

Missa inga recept! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: