Och hittar man massvis med broccoli och ost och har kvarg sedan tidigare är det hög tid för paj. Fetaosten kan bytas mot all slags ädelost eller getost om man är mer sugen på det.

 

Skalet:

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

150 gram smör

3 msk vatten

 

Fyllningen:

300 g färsk broccoli

200 g fetaost

100 g riven mozzarella

500 g kvarg

4 ägg

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Skalet

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet och smöret i bitar. Bearbeta med fingrarna tills du har en smulig massa. Tillsätt vattnet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord eldfast form och tryck upp den i kanterna. Förgrädda skalet i 5-10 minuter. Låt den svalna en stund.

 

Fyllningen

Skär broccolin i små buketter. Koka den i 5 minuter. Skär fetaosten i kuber. Riv mozzarellan om den inte var riven när du hittade den. Vispa ihop ägg och kvarg i en bunke, salta och peppra. Lägg i broccolin och fetaosten och häll i äggstanningen. Strö mozzarellan ovanpå. Snåla inte med osten, den är gratis. Grädda i ugnen 45-60 min. Kolla den då och då. Äggstanningen ska bli fast, men inte torr.Bild