Här är min tredjedel av vad vi valde att ta hem från senaste turen. Bland annat över åtta kilo salt och massor av grönsaker. Jag har läst i flera artiklar på sistone om hur dyrt det blivit med grönsaker. Så dyrt att många väljer att avstå från att köpa dem. Priset på purjolök har nästan fördubblats och paprika kostar ofta över 100 kronor kilot. Samtidigt som folk knappt har råd att köpa mat kastas just de produkterna i mängder.

Man skulle kunna tycka att det vore läge att rea ut dem. För att slippa slänga dyrbara grönsaker och ge folk en chans att köpa. Men så funkar ju inte vinstdrivande företag. För om de rear ut för mycket får de sälja mindre till fullt pris och förlorar på det. Det är helt uppenbart att det behöver bli dyrare att slänga mat också. Men för att det ska ske måste det till politiska beslut och några sådana finns inte i sikte.

Hjälp mig att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: