Hittade en tidning om etik i arbetet i en butiks sopor bredvid bland annat åtta Morfars brännvinsostar, sju påsar färsk pasta och en massa annat. Framsidan visar två ICA-handlare som drömmer om att jorden ska må bra. Känns ganska typiskt. Att drömma om att jorden ska må bra är ju ganska enkelt. Lite positiv inställning bara, så blir det så. I drömmen, alltså. Betydligt svårare är ju att se till att det man gör inte leder till att jorden tvärtom mår dåligt. I synnerhet om man äger en modern livsmedelsbutik som drivs av vinstintresse. För att få bort det mesta av svinnet får man räkna med lägre lönsamhet. Och ska man ta bort alla oetiska livsmedel, som choklad skördad av barnslavar, kött och palmolja som tillkommit genom regnskogsskövling och så vidare så blir det knappt några produkter kvar att sälja. Men drömma om det kan man ju alltid, det kostar inget.

Sluta drömma! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: