Här är min halva av vad jag valde att ta hem från senaste turen. Bland annat en hink havskräftor, brännvinsostar, belgisk choklad och massor av mer. Ni vet sådana där drömmar där man springer utan att komma någonstans. Lite så känns dumpstringen när man sysslat med det i över åtta år. Vecka efter vecka hämtar man mat. Vad den består av varierar en del, det blir en hel del överraskningar, men det är väldigt sällan överraskningen består i att butikerna kastat så lite att man kan välja och vraka. Och det där med att inte komma någonvart gäller ju i första hand butikskedjorna. Lyssnar man på vad de kommunicerar utåt så är de på god väg att halvera svinnet till 2025. Och de arbetar frenetiskt för att det ska bli så.

Tittar man däremot i deras sopor så går det inte att se någon skillnad. I perioder hittar man mindre, men det beror mest på att fler dumpstrare är ute. Så mycket som jag hittar nu har jag sällan gjort under de här åtta åren. Känslan är snarare att det ökar än att det minskar, även om man så klart inte kan dra några säkra slutsatser utifrån ett fåtal butiker. De där stora framgångarna i arbetet mot matsvinnet det skryts med känns i vilket fall väldigt främmande.

Hjälp till att sprida opinion mot matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: