Har för längesedan tappat räkningen på hur många gånger jag hittat öl där ett sexpack, eller som i det här fallet ett fyrapack, slängts för att en är trasig. Trots att det hänt så många gånger är det fortfarande ett favoritfynd. Dels för att jag gillar öl, dels för att det är trevligt att få betalt för att dricka öl när man pantar burkarna. Och jag upphör heller inte att förvånas över galenskapen i att det kastas. Eftersom öl säljs i singelburkar kan det ju rimligen inte vara jättesvårt att plocka ur de hela burkarna, skölja av och sälja. Till skillnad från andra trasiga förpackningar kan man ju dessutom sälja dem för fullt pris och eftersom singelburkar oftast är dyrare per styck jämfört med flerpack så behöver man inte ens förlora något på det.

Gilla Dumpstringslyx för mer om drycksvinn: