Matdumpstringshacks 2

Snabbsylt

Ska du käka pannkakor och har mer frukt än du kommer hinna äta upp? Mixa ett par klementiner eller bananer eller vad du har med en stavmixer och släng i en dutt socker om du tycker det behövs och använd istället för sylt.

Eget ströbröd

Ströbröd är inget vanligt fynd, men bröd är bland det vanligaste. När ströbrödet tar slut är det bara att ta ett bröd som blivit lite torrt, bryta det i bitar och lägga det på en bricka tills det torkat helt. Kör sedan bitarna i en matberedare och blanda i lite salt så har du en burk prima ströbröd som räcker ett tag. Och när den är slut är det bara att göra om proceduren. Att köpa bröd, i vilken form det än är, är bara onödigt som dumpstrare. 

Tekakshamburgerbröd

Hamburgerbröd behöver inte se perfekta ut och ha sesamfrön på ovansidan. Har du inte hittat något hamburgerbröd på sistone går det lika bra att använda tekakor. Dela dem på mitten och släng i hamburgaren och tillbehören. Klart! Hittar du mycket tekakor kan du dela dem i förväg och frysa in och plocka fram när det är dags för burgare.

Se kommande inlägg för fler tips! Gilla Dumpstringslyx på Facebook för att få inläggen i ditt flöde: