Det här är ett av fyra sopkärl som innehöll ungefär lika många nät med en eller två eller tre dåliga apelsiner i varje på senaste turen. En fin grej med apelsiner (och andra frukter och grönsaker) i lösvikt är att när en blir dålig är det superlätt för personalen att plocka bort den och slänga den. När de säljs i nät blir det istället så här. Hundratals fina apelsiner som slängs tillsammans med de dåliga. Och ändå ökar försäljningen av frukter och grönsaker i flerpack, för att flerpack gör att kunderna köper mer. Ett sätt att motverka det är att som kund bara köpa frukter och grönsaker i lösvikt så långt det är möjligt (vissa produkter säljs ju bara förpackade). Om ingen köpte nät med apelsiner så skulle butikerna tvingas gå över till lösvikt och svinnet skulle minska drastiskt. Så jag önskar alla ett gott nytt näthandelsfritt år!