Svinnet fortsätter. Var hemma hos en kompis och käkade middag. Sent på kvällen kom vi på att vi var sugna på snacks. Eftersom alla butiker var stängda beslöt vi oss för att cykla till närmsta butiken för att se om de hade kastat några. Det hade de. Vi hittade en påse chips och ett paket kex. På köpet fick vi resten på bilden och lite till. Då lämnade vi ändå minst hälften eftersom jag inte skulle ha en chans att få med mig allt hem på cykel.

För så sjukt mycket slängs det att om man bara har en butik som inte låser in sina sopor behöver man knappt handla någon mat. Okej, att vi hittade just snacks var ju lite tur, men oddsen var ändå så pass goda att de var tillräckliga för dra en chansning som gick hem.

Det jag hoppas på är att jag ska behöva börja handla det mesta av min mat igen för att svinnet minskar. Men utsikterna för det känns väldigt avlägsna så länge inte politikerna vågar komma med obekväma beslut.

Butikskedjorna kan pumpa ut hur mycket greenwashing-reklam som helst om deras effektiva matsvinnsminskning. Soptunnorna ljuger inte.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: