Den här sågningen tog extra lång tid att skriva. På grund av att fastighetsskötaren till huset min kontorslokal ligger i har en perverst stor förkärlek för att blåsa löv från en sida av gården till den andra. Antagligen är det därför han aldrig tar upp löven utan låter dem ligga och nästa morgon har de oftast blåst tillbaka igen och han får börja om.

Fast det handlar nog egentligen inte om löv utan om att många män gillar maskiner som brummar. För på vintern blåser han snö. På våren blåser han grus. Och på sommaren blåser han något som är oklart vad det är.

Man blir ju lite nyfiken på den där killen som kom på idén att tillverka en dammsugare, men upptäckte att det redan fanns och därför bestämde sig för att göra tvärtom. En apparat som istället för att suga upp dammet blåste omkring det. Någon berättade för honom att det var en skitdålig idé. Men idioten gav inte upp och lyckades lansera den för utomhusbruk istället. Egentligen en lika dålig idé, men där blir det inte lika uppenbart eftersom löven inte blåser upp på folks köksbänkar och bokhyllor.

När Testfakta testade lövblåsar för trädgårdsbruk kom de fram till att alla var usla och gav rådet att använda en räfsa istället. DET är en bra idé.

Nackdelar med en lövblås (jämfört med en räfsa):

* Den slukar bensin och släpper ut avgaser

* Den låter illa

* Det går åt en massa naturresurser när den tillverkas

* Den blåser upp damm som kan ge upphov till Stenlunga och KOL.

* Den dödar småkryp

Fördelar med en lövblås (jämfört med en räfsa):

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: