I en kommentar till inlägget om Paolo Roberto-bojkotten föreslog någon att avokado var en produkt som också borde bojkotta. Helt rimligt. Avokado är en enorm miljöbov främst för att så mycket vatten går åt till odlingarna, ofta i länder där det råder vattenbrist. För att odla ett kilo avokado går det i genomsnitt åt 1173 liter vatten. Och eftersom avokado är en väldigt känslig produkt blir det också mycket svinn. När man köper avokado på affären är det ett gissel att lyckas få en som inte är brun inuti. Det gör också att kunderna klämmer på frukterna för att försöka klura ut vilka som är bra, vilket gör att ännu fler blir dåliga. När man dumpstrar hittar man ofta avokado. Oftast är de dåliga, men ibland bra med. På senaste turen hittade vi en hel tunna full och när det slängts så mycket finns det ofta en del som är bra. Ett tjugotal fick följa med mig hem och de flesta verkar vara bra. Den stora frågan är: Är det verkligen rimligt att importera avokado till Sverige? En enorm klimatpåverkan. Ett enormt svinn. Själv har jag slutat köpa, men det är ju lätt för mig som ändå hittar fungerande avokados rätt ofta. För det går inte att komma ifrån att det är jäkligt gott.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: