Det mesta som kastas gör det av en tydlig anledning. Frukt och grönsaker slängs oftast för att en eller två blir dåliga i ett flerpack. Produkter med bäst före-datum slängs oftast för att datumet närmar sig. Torrvaror med lång hållbarhet slängs oftast för att förpackningen gått sönder. På förrförra turen hittade jag ju en hel säck med torrvaror och nästan alla hade trasiga förpackningar, som jag fick tejpa igen. Men så mitt i alltihop kommer något som den här på bilden. En påse lagerblad med intakt påse och bäst före-datum i januari 2024. Alltså nästan fyra år framåt i tiden. När det här händer med kylvaror handlar det nog oftast om att en kund tagit en vara och sedan ångrat sig och lagt den på någon vanlig hylla. Då blir de anställda tvungna att slänga den eftersom kylkedjan bryts. Varför den här kastats kommer jag dock aldrig lyckas lista ut hur mycket jag än funderar på det.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!