De flesta konstigt formade frukterna och grönsakerna rensas ut redan i produktionsledet. Studier har till exempel visat att 27 procent av morötterna som produceras i Sverige sorteras bort för att de har två ben eller är krokiga. För att morötter ska få vara första klass ska man kunna skala dem i ett drag. Frukt och grönsaker av andra klass används i industrin eller blir djurfoder, men långt ifrån alla. Problemet är att andra klass-grönsaker är värda så lite pengar att det kostar mer att frakta dem långt än vad bonden får betalt och därför blir de ofta svinn istället.

Någon gång ibland slinker konstigt formade frukter och grönsaker igenom nålsögat och kommer till butiken, då rensas den ut och slängs där istället. Det är oftast de bästa fynden eftersom de är helt färska. Den här avokadon var helt perfekt på alla sätt, förutom att den hade en bula på ena sidan. Inte helt oväntat smakade den lika bra ändå.