Oftast är ju telefonförsäljare en plåga, men om man har något roligare att svara dem än “Nej tack! Jag är inte intresserad. Hej då!” så kan det faktiskt vara lite kul när de ringer. I går ringde en tjej från Mathem, alltså företaget som säljer mat på nätet och kör hem det, och undrade om jag hade koll på deras senaste erbjudanden.

– Nej tack! Jag dumpstrar.

– Vad?

– Jag dumpstrar. Jag hämtar mat som affärerna slänger, så jag köper ingen mat.

– Jaha.

– Men tack för att du ringde.

Min roligaste telefonförsäljarupplevelse var annars när en försäljare ringde och frågade efter min sambo.

– Hej, jag söker Sara XX.

– Ja, du pratar med Sara XX (med djup basröst).

– Nej, men är hon hemma.

– Jag är Sara XX.

Hon gav med sig och drog sitt erbjudande av en prenumeration på sport-BH:s.

– Nej tack! Jag är inte intresserad.